DigitalStrom

DigitalSTROM maakt van elk huis een smarthome door alle elektrische apparaten, zowel slimme als traditionele, te verbinden via de bestaande stroomleidingen, waardoor het huis één intelligent netwerk wordt. Een slimme kroonsteen met geïntegreerde chip vormt de basis van deze gepatenteerde innovatie.

Eén intelligent netwerk
Door het systeem van digitalSTROM kan elke consument zijn huis smart maken, geheel aangepast aan zijn of haar eigen levensstijl en woonwensen. Dit doet digitalSTROM door alle elektrische apparatuur in een huishouden te verbinden tot één intelligent netwerk. Hierdoor komen nieuwe toepassingen tot stand die het gebruik en de eigenschappen van apparaten veranderen.
Voorbeelden hiervan zijn: het scannen van een barcode om te kijken of een lamp in een fitting past, een SONOS-systeem laten fungeren als deurbel en verlichting, zoals de Philips Hue, gebruiken als onderdeel van het bewakingssysteem of voor andere gewenste doeleinden. De mogelijkheden zijn oneindig.  

Centraal aan deze oplossing voor connectiviteit staat een kroonsteentje met geïntegreerde chip. Daarnaast kunnen apps, apparaten en diensten binnen het digitalSTROM-systeem via open interfaces met elkaar communiceren. Dit zorgt voor extra wooncomfort, energiebesparing en veiligheid. Het smarthome bedrijf biedt ook een platform aan, vergelijkbaar met een app store voor smartphones, dat toegang geeft tot diverse smarthome toepassingen.

Eenvoudige installatie en integratie
Twee voordelen van digitalSTROM zijn de eenvoudige installatie en onzichtbaarheid van het systeem. De server is via de stroomleidingen verbonden met een meter en met de intelligente componenten van het digitalSTROM-systeem. Deze zijn onzichtbaar omdat ze achter de schakelaars worden gemonteerd. Hierdoor is het systeem flexibel en kan het eenvoudig worden uitgebreid, bijvoorbeeld bij een verhuizing.

Meer weten?